De beste plek om online kerstkaarten te maken!

Welke kleuren kan ik het beste gebruiken voor mijn kerstkaarten?

Er bestaat niet echt een etiquette voor kerstkaarten. Zolang je maar onthoudt dat het draait om de persoonlijke boodschap die je wilt overbrengen in combinatie met de goede wensen voor de kerstdagen en het nieuwe jaar. Als je zelf aan de slag gaat voor kerstkaarten heb je genoeg keuze wat betreft formaat, layout, kleuren en tekst. Wij helpen je alvast op weg met het kleurgebruik.

De kleuren van je kerstkaarten hangen natuurlijk ook af van de ontvanger van de kaart. Stuur je de kaart naar een zakenrelatie waar je op een formele manier mee communiceert? Houd dan het kleurgebruik wat rustiger. Stuur je een kerstkaart naar je beste vriend of vriendin? Dan is het geen probleem om op het gebied van tekst, kleuren en verdere inhoud helemaal all out te gaan.

De traditionele vier

Rood, wit, groen en goud, ook wel de vier traditionele kleuren van kerst. Door de populariteit zijn deze kleuren te vinden in veel verschillende tinten. Combineer de verschillende tinten en kleuren voor traditionele kerstkaarten met een modern tintje.

Oranjetinten

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van kerstkaarten. Dit jaar zijn naast de gebruikelijke kleuren (rood, groen, goud, wit) ook veel oranjetinten te vinden op de voorgedrukte kerstkaarten. Daarnaast staat oranje voor harmonie en kracht. Een mooie verborgen boodschap om mee te sturen met je kerstkaart.

De hippe drie

Afgelopen jaar was minimalisme een grote trend op het gebied van wonen. In veel huishoudens is dan ook grondig opgeruimd en geminimaliseerd. Het kleine aantal hippe accessoires dat te vinden is in deze huiskamers zijn voornamelijk zwart, wit en goud. Sluit aan op deze trend met minimalistische kerstkaarten en gebruik deze kleuren of een mix van zwart, wit en goud.

Winterkleuren

De winter gaat gepaard met kerst en vice versa. Wil je graag een winters tafereel afbeelden op je kerstkaarten? Gebruik dan de traditionele kleuren (rood, wit, groen en goud) in verschillende tinten. Wil je juist meer een glamoureffect? Voeg dan ook een aantal parelmoertinten toe aan de kerstkaarten.

Blanco, maar toch hip

Ken je het kleurboek voor volwassenen nog? In 2014 waren deze kleurboeken al een enorme hit en nog steeds zijn deze kleurboeken in veel verschillende te vinden in de boekhandels. Haak in op deze trend en maak een mooi ontwerp voor je kerstkaarten zonder in te kleuren. Klaar? Dan kan je gerust je kerstkaarten versturen.

Leave a Comment