De beste plek om online kerstkaarten te maken!

Zelf een kerstkaart ontwerpen: tips

Zijn de kerstkaarten in de winkel uitverkocht of te standaard? Dan kan je gewoon zelf de mooiste kaartjes ontwerpen. Natuurlijk kun je aan de slag met karton, schaar en plaksel. Daar moet je echter wel zin en tijd voor hebben. Met een spontane of sfeervolle (familie)foto en een pakkende tekst maak en verstuur je in een handomdraai de mooiste soorten kerstkaarten.

Een foto of afbeelding gebruiken

Met een kerstkaart laat je je lieve oma, grappige neef, verre vriend en behulpzame buurvrouw weten dat je aan hen denkt. Dit doe je door een persoonlijk kerstkaart te versturen. Zelf een kerstkaart ontwerpen? Wij hebben voldoende tips voor je. Zorg ten eerste voor een sprekende foto of afbeelding. Koop wat kerstmutsen of kerstartikelen. Met wat fantasie maak je de mooiste foto's. Iedereen vindt het leuk om een kaart met foto van jou of je gezin te ontvangen. Rakker de hond of poes Minous mogen er ook opstaan. Gebruik een fotobewerkingsprogramma om sneeuwvlokken of sterren toe te voegen. Zo is het heel eenvoudig om je eigen kerstkaart te ontwerpen.

De juiste uitlijning en tekst

Uploaden kan heel eenvoudig via de online software. Let even goed op de juiste uitlijning. Plaats de foto niet te dicht op de rand wanneer je hier witruimte omheen wilt zien. Ditzelfde geldt voor de tekst. Zelf een kerstkaart ontwerpen en tips waar je echt wat aan hebt? Dan vind je hier wat leuke teksten: “Een knallend uiteinde en een spetterend begin” of “In deze drukke dagen wens ik jou een sfeervol kerstfeest”. Maak het nóg leuker met een persoonlijke anekdote. Bijvoorbeeld een herinnering of een wens, speciaal voor deze persoon. Het formaat van de kerstkaart kies je als laatste. De briefkaart wordt aan de achterzijde bedrukt met tekst en adres, tenzij je een pakketje kaarten bestelt. Dan kan de achterzijde ook leeg worden gelaten. Een pakketje dubbele kaarten voorzien wij van blanco enveloppen.

Zelf een kerstkaart ontwerpen met tips die je niet vergeet

Ondernemers vergeten hun personeel en zakelijke relaties niet. Met kerst verstuur je een persoonlijk kerstkaartje door deze zelf te ontwerpen. Compleet met bedrijfslogo of slogan, zodat dit een positief beeld achterlaat. Weet je niet wie je allemaal een kaartje moet sturen? Maak een lijstje met alle mensen die je zeker niet mag vergeten. Soms ontvang je onverwacht een kerstkaart van een verloren vriend. Laat weten dat je dit waardeert en stuur een mooi zelf ontworpen kerstkaartje terug. Bestel een kerstkaart voor 20:00 uur, dan versturen wij hem dezelfde dag nog. Vaak valt hij de volgende dag al bij de ontvanger op de deurmat.